Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης: Πεθαίνουν τα πρόβατά τους λόγω ασιτίας

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης καθώς αδυνατούν να αγοράσουν τις πανάκριβες πλέον ζωοτροφές και ζητούν κρατική παρέμβαση.

Όπως τόνισε στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυλοποτάμου Γρύλλος Παπαδάκης πεθαίνουν από την πείνα τα αιγοπρόβατα πολλών κτηνοτρόφων της Κρήτης. Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδάκης φωτογράφισε νεκρά ζώα σε στάβλο κτηνοτρόφου του Μυλοποτάμου, που τον κάλεσε προσωπικά να τα δει με τα μάτια του, ώστε να στηρίξει και με τον δέοντα τρόπο τα επιχειρήματά του προς την κυβέρνηση, για την τεράστια ανάγκη οικονομικών ενισχύσεων το συντομότερο δυνατό στους αιγοπροβατοτρόφους του νησιού!

«Την ίδια ώρα, λόγω του κόστους των ζωοτροφών που μέσα σε λίγες μέρες έχει αυξηθεί μέχρι και στο 100% λόγω της αύξησης των πρώτων υλών, όπως λένε οι εκπρόσωποι των βιομηχανιών ζωοτροφών, οι κτηνοτρόφοι, μπρος στο φαινόμενο να ψοφάνε από την πείνα τα ζώα τους, οδηγούν ολοένα και περισσότερα ζώα στη σφαγή. Αυτό σημαίνει ότι πολύ γρήγορα μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα προς το χειρότερο και να χάσουμε ένα μεγάλο μέρος της υψηλής αυτάρκειάς μας στην Κρήτη, που σήμερα βρίσκεται στο 85%», σύμφωνα με τον συνδικαλιστή.

«Από τη μια άκρη του νησιού μέχρι την άλλη έχουμε πάρα πολλές ανάλογες περιπτώσεις με νεκρά ζώα. Ο κόσμος είναι σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση. Όταν δεν μπορείς να ζήσεις την οικογένειά σου, τα όποια λίγα χρήματα που μπορεί να έχεις δε θα τα δώσεις για να πάρεις ζωοτροφές. Θα τα διαθέσεις για να βοηθήσεις να μην πεινάσουν τα παιδιά σου», τονίζει με απόγνωση ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυλοποτάμου, εκφράζοντας και τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ο νέος υπουργός δεν έχει ακόμα δώσει καμία απάντηση στους κτηνοτροφικούς συλλόγους της Κρήτης και στο αίτημά τους για συνάντηση στο υπουργείο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί